Další modřina a nadávky? Neboj, nebudou. Vždyť slíbil, že to už neudělá…

Home / blog / Další modřina a nadávky? Neboj, nebudou. Vždyť slíbil, že to už neudělá…

Dnes z trochu obtížnějšího soudku. Vím, že článků o domácím násilí, a jak ho řešit, už je spousta (naštěstí). Ale i já cítím potřebu napsat další, ale nijak sáhodlouhý, který pomůže těm, kteří stále váhají.

A důvod? Jde o váš život! A v některých případech doslova. A o tom, že se vaše děti učí tomuto modelu rodiny a mohou ho předávat pak do své vlastní, ani nemluvě.

Já vím, že si určitě říkáte: „Vždyť to zatím není tak hrozné. Jsou přece i horší případy. Já na tom přece nejsem tak zle. Ještě to nějak vydržím. Byla to jen větší modřina, ne? Však slíbil, že se změní. A šance se přece mají dávat. A ty nadávky? To z něj mluvil jen alkohol. To není on. …..“

A narovinu? Před lety jsem to měla úplně stejně.

No, mám pro vás ale špatnou zprávu. Věřte mi, že ani váš pláč, modřiny nebo dokonce nutnost ošetření u lékaře tohoto člověka (ať je to muž nebo žena) NEZMĚNÍ. A bude se to jen zhoršovat.

 

Najděte si pomocnou tlapku

Je potřeba, abyste sebrali všechny své zbylé síly a začali jednat. A určitě se nemusíte bát, že byste na to byli sami! Je spousta (obvykle neziskových) organizací, ve kterých vám hrozně rádi pomůžou. Přístup k internetu nyní máme snad z každého místa a všechny organizace své webové stránky mají a poskytují na nich všechny potřebné informace. Některé i právní poradnu.

 

Oslovte přátele

A pokud přece jen přístup k internetu moc často sami nemáte (a nebo se bojíte, že by na to partner přišel), prosím, nebojte se oslovit nějakou kamarádku nebo kamaráda, aby vám pomohl informace sehnat. Nemáte se za co stydět! Naopak, jakmile přátelé pochopí, v jaké situaci se nacházíte, všichni se vám budou snažit pomoc. Oni totiž vůbec netuší, co se děje.

 

Věřte si

A prosím, uvědomte si, že nenesete ŽÁDNOU odpovědnost za to, co se děje!!! Není to vaše chyba. Není to ničí chyba. Prostě jste narazili na člověka, který vám ukazuje, že je nutné se umět postavit sám za sebe a že tu sílu v sobě prostě máte!!!

Vím, není to jednoduché, ale děláte to jen sami pro sebe. Pro svou lepší budoucnost. Je okolo nás spousta šťastných lidí a já nevidím důvod, proč byste to nemohli být také vy!

A pokud se stále cítíte být v tom sami, přijďte na konzultaci. Vše spolu probereme. Situaci i možnosti. Utřídíte si tak své myšlenky a v klidu se rozhodnete, co a jak dál.