Můžu si za to sama!

Home / blog / Můžu si za to sama!

Kdo jste již na nějaké cestě rozvoje a svého poznání, určitě jste už narazili na princip přitažlivosti. Pro toho kdo nezná, je to super nauka o tom, že si svět okolo sebe dokážeme stvořit my sami. A základem je především sebeláska a naše sebe-vědomí. Vědět o sobě co nejvíce (co chci a kde mám naopak své hranice), pracovat sám na sobě (a pro sebe) a milovat se za to.

No, jo, ale co když se nedaří? Není to tak, jak jsem si vysnila, nejsem tam, kde jsem si vysnila? Medituju jako blázen. Pozitivně nejen myslím, ale i prdím. A co z toho?

No jo, jasně. Nedělala jsem dost. Můžu si za to sama. Jsem vlastně k ničemu, když mi to nejde tak, jako ostatním. Ano, a je to opravdu moje vina, že mi přišlo zase něco hnusnýho. Prostě jsem si to zavinila sama. Já to prostě nedokážu. Nic nemám, tak proč by mi měl vesmír něco dávat zrovna teď? Mě se budou dít jen hnusný věci.

Tak co, našli jste se v nějaké větě?

Tak, a teď si ten třetí odstavec přečtěte znovu.

Cítíte nějakou tvořivou energii? Pomocí které se vám něco hezkého přitáhne?

Co to tam tedy vlastně je?

Ano, správně. Jen kýbl negativity. A ten hážete sami na sebe! Ano, jen vy a jen na sebe.

To je přece úplně šílený!

A především, je to cesta zpět na stejné místo, ze kterého se právě snažíte dostat! Kousek se z díry dostanete a pak se tam zase hodíte. Divíte se pak, že jste vyčerpaní?

Jak tedy z díry ven? Jednoduše. Zvolit jiný postoj. Předchozí věty ukazují jen sebeoviňování se a vzdání se zodpovědnosti z další práce na sobě (ale našlo by se i více). Svůj postoj tedy otočíte tím, že přestanete obviňovat sami sebe (notabene své okolí) a budete mít víru ve své schopnosti. Dalším bodem je pak důvěra ve výsledky, které vám to přinese. Ať už jsou jakékoliv. Pozitivní i negativní. Každý náš nedostatek, škobrtnutí nebo pád je jen a jen cesta k našemu růstu.

Máte k dispozici všechny potřebné zdroje. A záleží jen na vás, jak se na ně koukáte. Ale o síle úhlu pohledu zase někdy příště 😉

Tak držím pěsti, hezký začátek týdne a pro podporu posílám mandalu
PS: Kdo bude chtít mandalu na vybarvení, napiště mi na e-mail a velmi ráda jí pošlu oskanovanou v pdf nebo jpg (podle libosti).

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *